Göteborgs Krematorium

Är det bestämt att den avlidne ska kremeras i Göteborg kommer själva kremeringen att ske på Göteborgs Krematorium. Göteborgs Krematorium finns placerat på Kvibergs Kyrkogård, som ligger vid Kortedalavägen. 

Krematoriet i sig är väldigt stort och består av två olika delar, en lite nyare del och en lite äldre. Tack vare denna byggnad innebär det att det finns gott om plats för att kremera avlidne i Göteborg, där du som nära anhörig alltså inte behöver oroa dig för särskilt långa väntetider eller andra komplikationer som kan skapa problem och bekymmer. 

Uppfyller alla miljökrav

Vid kremering i Göteborg finns det inga andra alternativ än att välja just Krematoriet på Kvibergs kyrkogård när det kommer till hantering av processen. Inte nog med att Krematoriet i sig är väldigt stort och därmed har kapacitet nog att väldigt smidigt och effektivt ta hand om alla de kroppar som ska kremeras. 

Utan Göteborgs krematorium är även ett väldigt bra, säkert och tryggt alternativ då det är utrustat med reningsteknik och diverse tillgångar av bästa möjliga kvalité. Detta i kombination med kunniga och proffsiga arbetare uppfyller krematoriet alla miljökrav. Kremering i Göteborg görs med andra ord bäst just där.

Tillgängliga tjänster för nära anhöriga

Närvara vid kremering

Om du som nära anhörig vid närvara vid kremeringen av den avlidna är det fullt möjligt. Göteborgs Krematorium välkomnar de som vill att deltaga. Detta bör man dock meddela i förhand. 

Vill du delta vid kremeringen är du med i anhörigrummet och kan där välja om du vill se på själva kremeringsprocessen via fönsterväggen, eller om du bara vill sitta med och vara delaktig (utan att se) i rummet. Då kan du istället säga ditt sista farväl vid kistan. 

Vill du vara närvarande i rummet men inte riskera att se in till kremeringsrummet kan fönsterrutan frostas. Vill du ha möjligheten att säga ett sista farväl i krematoriet efter det att kremeringen genomförts kan du låna krematoriets avskedsrum.